O projektu oživitve območja BPT

Območje nekdanje Bombažne predilnice in tkalnice – BPT je izjemen spomenik tehnično kulturne dediščine, ki s pomočjo vseh, ki jim je mar, postaja stičišče povezovanja starega z novim

 

Projekt oživitve območja BPT je zahteven projekt, ki uspešno krmari med ohranjanjem kulturne in industrijske dediščine ter oživljanjem nekdaj živahnega tovarniškega dvorišča. Veseli nas, da se dvorišče vztrajno polni z novimi najemniki, ki opravljajo raznolike dejavnosti. V zadnjem letu Občina Tržič gradi cesto z vso potrebno infrastrukturo, ki bo, skupaj z obnovo objektov, ki smo jo v BPT že izvedli in jo v prihodnjih letih še načrtujemo, pripomogla k izpolnitvi naše vizije.

 

Prednosti skupnosti:

 

Unikatno območje BPT ima bogato arhitekturno in zgodovinsko vrednost. Z razvojem in rekonstrukcijo stavb, zemljišč in dovoznih poti v celotnem kompleksu, s primerno urejenim prometnim režimom ima lokacija izjemen potencial. Kompleks ima urejeno gospodarsko infrastrukturo (kanalizacijo, vodovod, energetiko, plinovod, javno razsvetljavo), v fazi izgradnje je nova celotna infrastruktura

 

Območje ima odlično lokacijo blizu ožjega mestnega središča Tržiča, ob glavni cesti, ob mestnem parku, nedaleč od Tržiške Bistrice. Enostavno in hitro dostopno je z gorenjske avtoceste, blizu pa so tudi Letališče Jožeta Pučnika, mejni prehodi z Avstrijo in Italijo, glavna gorenjska smučišča (Krvavec, Kranjska Gora, Vogel) in številne turistične točke (Bled, Bohinj, Triglavski narodni park …).

bpt_zracni-020

Vizija in priložnosti

Dvorišče BPT bo s svojo bogato zgodovino in novimi vsebinami postalo vez med preteklostjo in prihodnostjo. Zaradi edinstvenega primera prenove bo območje simbol trajnostnega razvoja in vzor za podobne projekte. Novi naseljenci bodo ustvarili vozlišče podjetniškega ustvarjanja, lokalnih društev in prostočasnih dejavnosti za Tržičane in Gorenjce.

tkalnica_3d_02-2

Mesto v malem

Množica raznolikih dejavnosti bo poskrbela za vtis mesta v malem. Dobrodošli bodo tako poslovni uporabniki kot drugi obiskovalci. Dejavnosti na dvorišču bodo razdeljene na posamezne sklope – nastanitveni, kulturni in muzejski del, obrtno-poslovni del, manjše nakupovalno središče, kjer bodo imeli prednost lokalni proizvajalci, vsi sklopi pa bodo skupaj predstavljali zaokroženo celoto.

bpt_zracni-070

Obstoječi uporabniki

Območje že naseljujejo številni uporabniki iz različnih panog. Poleg proizvodnje in muzejskih dejavnosti na območju delujejo tudi atraktivne športne dejavnosti (strelstvo,  BMX park).

al1_0568

Kontaktirajte nas

Potrebujete dodatne informacije ali pa se želite dogovoriti za ogled objekta? Pišite nam na info@bpt.si ali nas pokličite na telefonsko številko 04 2020180.