Start-up

BPT kot investitor

Kdo smo?

Bombažno predilnico in tkalnico Tržič – BPT je leta 1885 ustanovil Edmund Glanzmann. Na svojem vrhuncu je BPT nudila delo kar 1.500 ljudem. Zaradi pomanjkanja električne energije, je BPT leta 1902 zgradil svojo prvo hidroelektrarno, do leta 1934 pa so bile vzdolž Mošenika postavljene štiri hidroelektrarne. 

Proizvodnja tekstila je bila v Tržiču ukinjena leta 2004 in od takrat dalje je glavna dejavnost družbe BPT proizvodnja zelene električne energije. Vse štiri hidroelektrarne so bile obnovljene v letih 2007 do 2014, so popolnoma avtomatizirane in delujejo na najnovejših tehnologijah. Poleg energetike, BPT upravlja tudi z nepremičninami – trenutno je v teku obnova dvorišča BPT v Tržiču, ki bo po zaključeni obnovi pravo »mesto v malem«, v najem pa oddajamo več tako stanovanjskih kot tudi poslovnih nepremičnin v Tržiču, Kranju in Ljubljani.

Kaj iščemo?

Iščemo pogumne in zavzete inovatorje na področju energetike, ki imajo potrjene in preverjene  ideje. Vlagati želimo v razvoj tehnologij na področju hranilnikov energije, obnovljivih virov energije in odpadkov. Poleg energetike iščemo tudi prodorne in inovativne ideje na področju prava.

Podpreti želimo mlade podjetnike, ki so na začetku svoje poti in iščejo aktivnega investitorja.

Kaj ponujamo?

Poleg finančnih vložkov do 150.000 EUR, nudimo svetovanje naših strokovnjakov ter možnosti testiranja tehnologij na eni izmed naših hidro elektrarn. Na voljo vam bo tudi mentorstvo na področju poslovnega razvoja podjetja in pravno svetovanje. Nudimo vam tudi prostor za delo, saj imam na razpolago pisarne in proizvodne prostore. 

V BPT-ju ne iščemo zgolj naložbenih priložnosti, temveč želimo graditi partnerstva.